Cifre care spun un adevar crud – Criza continua in Romania!

Departamentul economic si social al Partidului Social Democrat a prezentat un document care arata in mod concrat un lucru pe care il simte, in viata de zi cu zi, orice roman – cresterea Produsului Intern Brut al Romaniei este doar in creion si doar pe hartiile guvernantilor PDL. Va prezentam cateva date semnificative din raport.

La inceputul acestei luni am “comemorat” un an de la taierile de salarii si inceperea austeritatii in Romania. Guvernul a luat cele mai dure masuri de austeritate dintre toate tarile Uniunii Europene si, cu toate acestea, economia romaneasca a rsmas in recesiune inregistrand o cadere economica de 1,3%. In trimestrul IV 2010, fata de trimiestrul IV 2009, Romania inregistrad o scadere a PIB real de 0,5%. Alaturi de Grecia suntem singura tara din UE care se mai afla in recesiune. Cresterea de 0,1% a PIB real este doar in creion si este doar pe hartiile guvernantilor. Reformele structu

rale sunt lente sau chiar amanate. Romania se afla pe ultimele locuri in UE in ceea ce priveste calitatea institutiilor, rata de ocupare si eficienta fortei de munca.Potrivit raportului citat, perceptia asupra coruptiei a crescut, investitiile in infrastructura sunt in majoritate “bonificatii acordate clientelei politice”, iar harta destinatiilor investitiilor publice se suprapune peste harta judetelor controlate de “administratia portocalie “.

Gabriel Vlase: ” In 2010 economia a inregistrat o scadere cu 1,3%, doar Romania si Grecia mai fiind in recesiune la incheierea anului trecut.Am avut 8 trimestre de cadere economica, fata de celelalte tari din UE care s-au redresat dupa 4 trimestre.Romania se afla pe ultimele locuri in UE in ceea ce priveste calitatea institutiilor, rata de recuperare si eficienta fortei de munca. Cred ca aceste exemple vorbesc de la sine.

zp8497586rq