Politistii, bataia de joc a guvernantilor

Sindicalistii din politie ameninta cu proteste, dupa ce au fost anuntati printr-un document intocmit de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas le este redusa norma de hrana cu aproximativ 550 de lei, masura fiind motivata de lipsa fondurilor. De asemnea, ministrul de interne a anuntat ca mii de politisti vor ramane si fara loc de munca. In plus, salariul maxim al unui politist va fi de 1.200 lei Sindicalistii din politie ameninta cu proteste, dupa ce au fost anunta si printr-un document intocmit de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas le este redusa norma de hrana cu aproximativ 550 de lei, masura fiind motivata de lipsa fondurilor. Liderul Pro Lex, Vasile, Lincu, a declarat ca s-a interesat la Ministerul Administratiei si Internelor in legatura cu aceasta masura si i s-a comunicat ca masura a fost luata pentru ca nu sunt fonduri pentru plata integrala a acestor venituri.

Toti angajatii MAI afectati de reducerea normei de hrana, un politist va castiga maximum 1.200 lei

Toti angajatii Ministerului Administratiei si Internelor vor fi afectati de reducerea normei de hrana de la 720 la 130 de lei, venitul lunar al unui angajat urmand sa ajunga la maximum 1.200 de lei. Liderul Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, a declar

at, joi, pentru MEDIAFAX, ca reducerea normei de hrana, masura dispusa printr-un document emis de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas, va afecta peste 100.000 de persoane, adica pe toti angajatii ministerului.Dupa aceasta diminuare a veniturilor, un politist va castiga intre 800 si 1.200 de lei lunar. Camera Deputatilor nu a adoptat, marti, proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI, fiind inregistrate 150 de voturi “pentru”, 132 “impotriva” si opt abtineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Gabriel Vlase:Am spus mereu ca sunt domenii sociale sensibile unde orice masura de reformare nu trebuie luata brutal. Actuala guvernare taie in carne vie in sanatate, in invatamant, in politie, fara sa tina cont de niste realitati ale acestor sisteme. La ce s-a anuntat in MAI, totul conduce catre ideea ca PDL face pasi sistematici pentru fraudarea alegerilor – unul dintre ele este tocmai acela de a slabi supravegherea acestora, prin concedierea politistilor si prin cresterea dependentei acestora de sefii sustinuti politic”

Continuarea aici (observatordebacau.ro)

zp8497586rq