Despre mine

Gabriel Vlase

Gabriel Vlase

Gabriel Vlase face parte din generatia noua de politicieni pentru care exercitiul legislativ, din spatiul guvernarii, sau al administratiei statului se intemeiaza pe studii, calificari si specializari.

Este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti, Facultatea de Inginerie, a urmat studii de drept, a parcurs un MBA la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, a fost cursant al Colegiului National de Aparare si la Colegiul Superior de Securitate Nationala iar in 2010 a obtinut titlul stiintific de Doctor in domeniul stiintelor militare si informatii in cadrul Academiei Nationale de Informatii.

In cei aproape 20 ani de activitate politica a demonstrat ca faptele sunt mult mai importante decat vorbele, iar activitatea sa a reflectat cu brio acest lucru.

In anul 2000 a fost ales Consilier local in Consiliul local al Municipiului Bacau, urmand ca in 2001 sa fie cel mai tanar Subprefect in cadrul Prefecturii Judetului Bacau. In perioada 2003-2010 a ocupat functia de Presedinte executiv al Organizatiei judetene Bacau, timp in care a ocupat functiile de Sef al Cancelariei departamentelor de specialitate ale PSD, Membru in Consiliul National PSD.

Membru al Camerei deputatilor din Parlamentul Romaniei din anul 2004, in decursul celor doua mandate a ocupat diferite functii: membru al Adunarii Parlamentare NATO, a participat la o serie de misiuni in calitate de observator OSCE, membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala , 2004 Vicepresedinte – Comisia speciala a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE , 2008 Preşedinte – Comisia Speciala a Camerei Deputaiilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE.

In cel de-al III-lea mandat din 2012 ocupa functia de Sef al Delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara NATO, Presedinte a Comisiei pentru Statut, Președinte – Grupul parlamentar de prietenie cu statul Israel, Secretar – Comisia pentru aparare, ordine publica și siguranta nationala.